dimarts, 30 de novembre del 2010

projecte eduCAT 1x1

Avui he trobat un vídeo on es parla del projecte 1x1. L'he trobat molt interessant ja que fa un resum d'aquest projecte amb les idees molt clares.


dilluns, 29 de novembre del 2010

Opinió d'una mestre sobre l'1x1

Les noves tecnologies a les aules han estat molt criticades, tot i que hi han professors que opinen que aquest es un suport molt útil per a mestres i alumnes. He trobat un bloc format per una professora de primària en el que explica que és una sort poder treballar amb connectivitat a Internet sempre que vols (si no falla, és clar), tenir a l'abast diferents continguts digitals i fer possible que els nens i nenes puguin ser actors del seu aprenentatge.

Aquesta pensa que  les coses són més fàcils del que en un principi semblen, que incorporar les TAC a la quotidianitat de l'aula no és complicat si ja treballes d'una determinada manera i que lluny del que molta gent pensa, treballar connectats tenint ordinadors a l'aula no implica estar el 100% davant d'una pantalla.Explica que aquests últims dies a classe de matemàtiques han treballat com fer una gràfica i per fer-la han utilitzat les següents eines TAC: Open Office Draw i suport tutorial al moodle, així com enllaços de l'edu365 i de genmagic per a treballar el concepte "gràfica".

Jo crec que amb això els alumnes el que han treballat a més a més de les matemàtiques és aprendre a aprendre, potser una de les coses que busca aquesta integració dels ordinadors a les aules.

diumenge, 28 de novembre del 2010

Un ordinador per a cada infant

Hi ha una proposta molt ambiciosa que l'associació OLC (One Laptop per Children) "un portàtil per cada nen"; que el que pretén és aconseguir un portàtil que sigui pràctic i fàcil de portar per a cada nen del món. Aquest portàtil es carregaria per mitjà de l’energia solar i seria molt més econòmic que la resta de portàtils. Una de les altres coses que cal destacar és que tindria una connexió que permetés connectar-se moltes persones a la mateixa vegada sense haver de patir per si es col·lapsa la red. 

Aquesta és una proposta molt aplicable a les escoles, ja que si es tinguessin aquesta mena d'ordinadors, s’estalviaria molt pressupost de les escoles en electricitat i es conscienciaria als nens dels recursos renovables que tenen molta importància. També cal considerar que com que tenen un preu més reduït que la resta d’ordinadors, seria també un estalvi considerable a les escoles. 

dijous, 25 de novembre del 2010

Un alumne o una alumna, un ordinador

Els alumnes i les alumnes tenen un ordinador personal que cofinancien les famílies i el Departament d'Educació. Els ordinadors són propietat de l'alumnat que esdevé, per tant, responsable del manteniment i bon ús, amb les indicacions del centre educatiu.



Els i les docents han de comptar amb un ordinador personal, propi o bé que proporcioni el centre on treballen.


- Ordinador personal dels alumnes: tots els membres de l'alumnat, tant de centres públics com de centres concertats, tenen accés a una oferta cofinançada pel Departament d'Educació que permet obtenir un ordinador homologat eduCAT1x1 amb garantia i a un preu molt reduït. No obstant això, les famílies que no estiguin interessades en l'oferta cofinançada poden comprar per als fills el model d'ordinador que vulguin i on vulguin, però han de seguir sempre les especificacions tècniques.


- Ordinadors personals dels docents: es proporcionen ordinadors idèntics als dels alumnes als docents participants en el projecte.

dijous, 11 de novembre del 2010