dimecres, 15 de desembre del 2010

Formats de la informació a internet

Avui he trobat un bloc que parlava d'Internet com a font de documentació. L'entrada amb la que m'he centrat tractava dels formats de la informació a Internet i crec que és molt interessant mostrar-ho al meu bloc ja que té una espècie de relació amb el nostre treball.
Internet constitueix una immensa font d'informació de tot tipus ja tenim la possibilitat de cercar i trobar textos, fotografies, gràfics, música, vídeos, veus, animacions, programes informàtics, etc. Aquesta informació està emmagatzemada en els ordinadors connectats a la xarxa i s'estructura en diversos formats, dels quals podem destacar:
  • Pàgines WEB: Situades en els servidors web d'Internet i accessibles mitjançant programes navegadors (browsers) com "Netscape" i "Microsoft Internet Explorer".
  • Fitxers: Són convencionals de tot tipus, i estàn situats en servidors FTP d'Internet i accessibles mitjançant programes especialitzats en la transmissió de fitxers FTP (File Transfer Protocol) o utilitzant els mateixos programes navegadors web Netscape o Microsoft Explorer.
  • Missatges electrònics: Els podem trobar als taulers d'anuncis dels grups de notícies i en les llistes de discussió, on les persones interessades en una temàtica s'envien missatges amb les seves experiències, troballes i demandes sobre el tema en qüestió.
Aquests formats faciliten molt la feina en tots els àmbits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada