dijous, 9 de desembre del 2010

Les TIC a l'aula: PDI

En aquesta entrada parlaré de les TIC a l'aula: PDI.
La PDI és un sistema tecnològic integrat per un ordinador (generalment connectat a Internet), un videoprojector que serveix per projectar sobre una pissarra blanca continguts digitals per visualitzar en grup, i un dispositiu controlador, com ara un punter (fix o mòbil), que funciona com a ratolí i llapis sobre ella. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.
El més important no és el instrument… si no el què es fa amb ell. Però un bon instrument sempre ajuda. Disposar d’una PD a l’aula no garanteix un ensenyament innovador de major qualitat . Tenir un ordinador cada alumne a l’aula, tampoc. Com tampoc ho va garantir tenir una pissarra de guix o usar, o no usar llibres de text. Això depèn del professor, de les activitats de ensenyament i aprenentatge que desenvolupi. Però està clar que una PD proporciona més recursos i més oportunitats per a aprendre. Es poden fer moltes més coses si es té que si no es té. I podem fer participar molt més els alumnes .
Alguns dels exercicis que es poden dur a terme a l'aula són:
- El professor explica i fa preguntes.
- Realitzar síntesis a classe.
- Realitzar exercicis “entre tots”.
- Correcció col.lectiva d’exercicis.
- Presentar i comentar el blog diari de classe.
- Improvisar a classe: documentar-se i debatre.
- Txats i videoconferències a classe.
He trobat molt interessant una pàgina web de Pere Marquès.
He fet aquesta entrada perquè he trobat molt interessant el bloc de les meves companyes que parla de la PDI i, a més a més, crec que té molta relació amb el nostre tema del treball; el projecte 1x1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada