dimecres, 15 de desembre del 2010

L'Opinió sobre els alumnes

En el vídeo que us ensenyaré a continuació, s'han fet una sèrie d'entrevistes a nens i nenes de diferents escoles. Aquests ens han donat la seva opinió sobre el projecte 1x1. 
Després de veure aquest vídeo la conclusió que es pot treure del que opinen els nens i nenes que es sotmeten a aquest nou projecte és positiva. Les respostes més donades en el vídeo han estat que tot i que al principi costi adaptar-se, després l'aprenentatge és més fàcil i es més còmode ja que en una carpeta no hi cap ni una desena part del que entra en un ordinador.
També expliquen que tenen un bloc i que gràcies als blocs interactius poden entendre millor el que s'està explicant. Aquests alumnes prefereixen els llibres digitals, ja que són molt senzills d'utilitzar, consten d'un índex que automàticament va a la pàgina que es busca amb un clic, les explicacions estan complementades amb vídeos i imatges i tamb´r hi han activitats que envien les respostes al director.

Un alumne ha explicat el que era Moodle, és una pàgina web on els professors pengen informació, treballs i activitats.

També han explicat quina era la dinàmica que seguien a les classes, al entrar a al classe obren l'ordinador i entren a la pàgina del llibres digitals. Qual el professor veu convenient, els hi demana que baixin les pantalles del portàtil i que observin la pantalla digital per tal de prestar més atenció.

Per últim han concluit dient que els ordinadors són una eina cada cop més freqüents en la nostra societat i que tothom ha de tenir uns coneixements d'informàtica per poder desenvolupar-se sense problemes en aquesta societat, tot i que hem de tenir presents que els ordinadors a les aules no deixaran de banda al paper, sinó que un complementarà l'altre. 


Aquest és el vídeo del qual he tret totes aquestes conclusions: 



1 comentari:

  1. Trobo que està molt bé entrevistar als alumnes i poder saber-ne les seves opinions. És molt important impulsar un projecte educatiu tant innovador i de grans dimensions educatives, didàctiques e interactives com és aquest. Però també és igual d'important que els alumnes s'hi sentin còmodes i poder comptar amb les seves opinions i simpaties.

    Penso que en general els alumnes, gràcies a aquestes innovacions i millores ara tenen molt més interès per aprendre i fer els deures de classe, amés d'adquirir molta iniciativa personal buscant informació i documentar-se en diverses fonts. Per tots aquests motius trobo que aquesta és una molt bona iniciativa i un gran projecte educatiu.

    ResponElimina