dimarts, 14 de desembre del 2010

l'escola del futur

Visitant els blocs de les companyes he vist una entrada que m'ha agradat molt i que crec que té tota la raó. La publicació tractava de l'escola del futur.

Com a conclusió podria dir que a l'escola del futur hi seguirà havent professors i alumnes, l'entorn serà canviant, però els objectius seran similars per poder créixer de la millor manera que ens permeti els temps i perquè ningú es vegi obligat a dir allò de que "el futur ja no és el que era".
Mirant blocs m'ha sorgit un dubte: -Què són les wikis?
Inmediatament m'he posat a buscar informació i he trobat un vídeo on ho explica amb les idees molt clares i ordenades.



També, en aquest bloc he trobat una entrada que té molta relació amb el nostre tema i que dies enrere vaig fer-ne una entrada: El racó de l'ordinador a les aules.

L'ordinador ja s'ha convertit en un element més de l'aula i del material escolar d'Educació Infantil ja que reforça, complementa o amplia els temes treballats en les diferents àrees a més de fomentar el aprenentatge. Per introduir l'ordinador a les aules, es pot crear el "Racó de l'ordinador", com ja han fet moltes escoles, que es tracta de col·locar uns quants ordinadors en un espai ampli de l'aula per tal que els nens hi puguin treballar amb ell de forma individual o en grup.

Com a conclusió, podria dir que actualment les Noves Tecnologies avancen a passos agegantats i, per tant, nosaltres em d'avançar amb elles. Per això, introduir una eina com l'ordinador a l'aula és un molt bon recurs ja que dóna una sèrie d'activitats molt útils, que ensenyen molt i que, a més, agraden molt als nens.


A continuació os ofereixo una pàgina web on recullen tot tipus de recursos per utilitzar en el "Racó de l'ordinador" a les aules d'Educació Infantil: Fantastic Infantil.

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb l'afirmació que la tecnologia avança i nosaltres hem d'avançar amb ella. Tot i això, crec que tampoc havíem d'evolucionar tan ràpidament, és a dir, per una banda, necessitem innovar i crear quelcom que ens ajudi a ficar-nos en el món de les noves tecnologies, però per l'altra, no tinc tan clar que sigui una bona idea el fet de posar ordinadors a les aules per tal que els alumnis treballin amb ells.

    L'ordinador és una eina molt útil i interessant de saber fer servir, ja que té la capacitat d'oferir ajuda en una gran varietat de temes. Tot i això, crec que és un abús introduir els ordinadors a les aules dels alumnes, per tal que treballin només amb aquesta eina, és a dir, sense escriure a mà com es feia tradicionalment, ja que estar tantes hores davant d'un ordinador tampoc és bo per la pròpia salut.

    ResponElimina